Katselinpa mielenkiinnosta TV 2 :sen lemmikit ohjelman kun erikoisraportissa oli Saarloos wolfhond.

Olisi pitänyt olla katsomatta, koska nyt olen kirjaimellisesti ja sanallisesti aivan Hiilenä. Pitäisi mennä taas hieman rauhottumaan mutta päätinpä kertoa oman näkemykseni kyseisen ohjelman ulossaannista.

****

Ihan ekaksi kysyn että mikä hemmetin SUSIKOIRA???!

Vaikka Saarloos on joskus jalostettu sudesta ja koirasta niin mielestäni on erittäin virheellistä ja negatiivista käyttää sanaa Susikoira Saarloos yhteydessä.

Ai minkä takia?

Ihan sen takia kun tänä päivänä Susikoira voi olla oikeasti Suden ja koiran risteys minkä toiminta, luonne jne.. on aivan eriluokkaa kuin saarloossin jossa on tätä nykyä vain saarloossia. Ja painottaisin vielä senkin asian että näitä oikeasti olevia susikoiriahan EI hyväksytä ROTUKOIRArekisteriin.

****

Erikoisraportissa esiintyvä kasvattaja sanoo että ; Hän ei suosittele näitä koiria kenellekkään.

Okei tämä asia on hyvin ymmärrettävää, eihän tämä rotu ole mikään helppo rotu missään muodossa eikä todellakaan sovellu kaikille ihmisille (kuten moni muukaan rotu).

Mutta kysynpä vain yhden asian. Kun kyseinen henkilö sanoo että ei suosittele tätä rotua kenellekkään , niin miksi (rumasana) HÄN vielä on jalostanut pentueen ja ehkä tulevaisuudessa lisää pentuja?? Ja kaiken kukkuraksi hänellä on vielä 4 saarloossia.

Mielestäni aika ristiriitaista.

****

En muista oikein tarkkaan että miten tämä kasvattaja esitti sen että saarloossin kuuluu näyttää sudelta, käyttäytyy kuin susi jne.. Ja näitä "susikoiria" (argh taas se sana) on kahta rotutyyppiä joista Saarloos on Se OIKEAMPI susikoira.

Tottahan tuo on Saarloossin kuuluu näyttää ulkoisesti sudelta, sillä on suden omaisia piirteitä jne. Mutta Saarloos on Ceskoslovensky vlack:iin verrattuna hyvin pehmeä ja voisin sanoa että helpompi koira.  Ja ei ole sitä OIKEAMPAA susikoiraa jos jätetään luvusta pois nämä sekarotuiset koirat joissa on OIKEASTI käytetty sutta ja koiraa.

***

Saarloos ei kuulu koulutuskentille.

Niin eihän saarloos toimi kentällä samanlain kuin esim. Saksanpaimenkoira, Mutta SIITÄ huolimatta on hyvinkin tärkeää että koira tutustuu erillaisiin ihmisiin ja koiriin vaikka se ei tekisikään sitä lähikontaktissa ja VIELÄ tärkeämpää on se PERUSTOTTELEVAISUUS johon kuuluu myös se että KOIRA ON HALLINNASSA VIERAIDEN IHMISTEN JA KOIRIEN seurassa. Tietenkin voi käydä niin että koira esim. säihkähtää jtn ääntä ja lähtee karkuun, siinähän tilanteessa on turha huudella mitään kuten näin voi käydä muidenkin koirien kanssa. Jos saarloossin (tai minkä tahansa muun koiran ) jättää kouluttamatta niin siitä koituu ISOJA JA PAHOJA ongelmia.

***

Meidän koirat eivät tee omille lemmikeille yhtään mitään.

Tämä voi olla yksilökysymys, mutta... en usko että näin olisi jos kasvattajan koirat olisivat VAPAANA piha-alueella ja joku eläin lähtisi juoksemaan. Saarloossilla on mielestäni aika kova saalistusvietti ja jokainenhan sen tietää mitä siinä tilanteessa tapahtuu kun saalistusviettinen koira lähtee jahtaamaan pakenevaa eläintä varsinkin LAUMASSA. Ja jos todellakin näin olisi niin miksi kasvattajan koirat olivat kokoajan tarhassa eikä vapaana pihalla tai sen lähiympäristössä??

Minä en henkilö kohtaisesti jätä edes kanejamme Pojun kanssa kolmistaan vaikka kanit ovatkin häkissä. Ja tulevaisuudessakin kanit ovat ihan eripaikassa kuin poju varsinkin silloin kun me emme ole kotona. Sekä uskon vakaasti että edes pojulle ei olisi mikään kynnys listiä esim. pihassa juoksevaa oravaa jos se sen kiinni saisi.

***

Koira se ja se on kasvattajan AINOA sosiaalisin koira. (jätän ihan tarkotuksella kasvattajan nimen mainitsematta ja koiran nimen mainitsematta jokainen joka sen ohjelman katsoi niin tietää mitä koiraa tarkoitan)

Hyvin mielenkiintoista, tuskin tätä asiaa edes kannattaa lähtee kommentoimaan. 4 koirasta VAIN yksi on se sosiaalisin... huh huh.

Mutta pisteet siitä että kasvattaja kertoi juontajalle sen että miten näitä koiria lähestytään vaikka en edes kuullut kaikkea mitä se sanoi, kiitos nahkavekkareiden.

****

Ja vielä lopuksi kysyn.. miksi koirat olivat koko ajan hihnassa vaikka siellä olisi mitä luultavimmin ollut maata ja tilaa juoksuttaa niitä vapaasti? Ja oudon rennoton oli se koira jota lähdettiin hihnassa kävelyttämään hiekka tietä pitkin.. Tietenkin voi olla niin että koira oli hyvin turvaton kun ei ollut loppulauma mukana, mutta .... Luulisi että jos koiralle tie on tuttu ja turvallinen niin sitä mentäisiin häntä heiluen tietä pitkin vaikka kaukana takana olisi ihmisiä.

Ainakin meillä mennään kun lähdemme lenkille.